Op vakantie met kinderen, hoe houd je het gezellig?

Samen met je kinderen even lekker op vakantie, wie wil dat nou niet! Als ouder zijnde verheug je daar enorm op. Toch kan het in de praktijk erg tegenvallen. Dat komt omdat kinderen altijd zullen moeten wennen aan de nieuwe omgeving, regels, dagindeling en nog veel meer. Hierdoor kunnen kinderen lastig worden en slecht slapen. Maar hoe kun je het dan gezellig houden? Nou zo!

Maak het gezellig

Op vakantie gaan met je kinderen is iets waar je als ouder zijnde erg op verheug, maar het zal ook enorm tegenvallen. Dit komt omdat kinderen overal aan moeten wennen. Maar wat moet je doen om het gezellig te houden als kinderen lastig beginnen te worden en gewoon weg super slecht slapen? Door enkele tips op te volgen zal de vakantie met kinderen al een stuk gezelliger wezen!

Goede voorbereiding

Kinderen hebben de behoefte aan een goede voorbereiding. Over het algemeen vinden kinderen het fijn om te weten wat er allemaal staat te gebeuren en wat ze dan kunnen verwachten. Door ze dat vooraf te vertellen geeft het ze een veilig gevoel. Een onverwachte situatie kan ervoor zorgen dat kinderen onrustig en gespannen zijn. Dat is te herkennen aan het gedrag. Door je kinderen overal bij in te betrekken, zijn ze hier op voorbereid wat er allemaal staat te gebeuren. Hierdoor hebben de kinderen rust en zal het gedrag ook niet gaan veranderen.

Een goede structuur

Om de vakantie gezellig te houden met kinderen, is het verstandig om voor een structuur te zorgen. Probeer ervoor te zorgen dat je een vast ritme aanhoudt voor het eten en slapen. Wat er in die tussentijd gebeurd is altijd verschillend, dat kun je met je kinderen invullen. Ok de ritueeltjes die de kinderen thuis hadden, is het handig om dat ook tijdens de vakantie toe te passen. Hierdoor worden de kinderen niet vervelend en heeft iedereen een gezellige en leuke vakantie.

Goede afsluiter

Als de vakantie ten einde komt, is het verstandig om je kinderen hierbij in te betrekken. Kinderen hebben namelijk geen besef van tijd en weten dus ook niet van hun zelf dat de vakantie ten einde komt. Om de kinderen niet in een onrustige situatie te krijgen, zou je ervoor kunnen kiezen om de normale structuur die je thuis hebt toe te voegen de laatste dagen. Ga met je kinderen op de laatste dag van de vakantie patatjes eten! Dit zullen de kinderen zien als afsluiter van de vakantie.

Over

Onze website gaat helemaal over naar buiten gaan op vakantie, op vakantie gaan en toeristische plaatsen

Aansluiten